Sund krop


På Opholdsstedet Hellebæk opfordrer vi vores unge mennesker til at passer godt på deres hjerner, hjerter og kroppen som helhed. Vi går, helt bevidst, ikke ind og bestemmer hvad de unge skal lave af aktiviteter eller hvilken mad de skal putte i munden – vi oplyser dog vores unge om fordelen ved at tænke over hvad man spiser, samt tilbyder aktiviteter som indebærer at kroppen bliver brugt.

Ud fra vores information har vores unge mulighed for at vælge om de har lyst til, at ændre på deres vaner eller om de vil fortsætte som de plejer.
Ofte hører vi, fra vores unge, at de aldrig er blevet informeret om eller undervist i sund kost og motion. Derfor har vi valgt at være ekstra opmærksomme på dette, uden at være fanatiske eller bestemmende.

Måden vi viser vejen for vores unge på, er ved, at størstedelen af maden på bordet er sund mad.
Kosten bliver varieret så nye smagsindtryk og konsistenser bliver præcenteret.

Vores kok, Nikolina, har mange års erfaring med madlavning og er super god og inspirerende ift. at lave retterne på en ny og mere levende måde, som altid bliver præcenteret æstetisk flot.

Fra Jord til Bord

Nikolina arbejder ud fra ” fra jord til bord” princippet, hvilket indebærer at mange af de ingredienser vi spiser, er nogle vi selv har plantet og plejet. Endvidere er Nikolina super dygtig til at lave spændende vegetariske retter for at mindske kødindtaget.

På bordet er der dog altid almindeligt rugbrød, mayonnaise, æg, pølse og leverposte til dem som ikke føler sig klar til at smage på nye ting.

Vores unge har mulighed for at komme med ønsker og input til dagens menu og i nogle tilfælde tilbydes en praktikplads i køkkenet.

Ved festlige lejligheder hjælper både personalet og vores unge med at producerer, organiserer, strukturerer, kommenterer og serverer de ofte overdådige måltider, hvilket giver ejerskab og skaber fællesskab ift. madlavningen.

Vi laver flotte kager som vi tager med, når vi deltager i arrangementer ud af huset, hvor vi også skruer op for kreativiteten og kvaliteten. Hele produktionen gør vi sjov og spændende så alle kan være med til at biddrage med inspiration, kunstskaber og gode ideer.

 

Vores kok, Nikolina
Vores kok, Nikolina, har mange års erfaring med madlavning og er super god og inspirerende ift. at lave retterne på en ny og mere levende måde, som altid bliver præcenteret æstetisk flot