De Fysiske Rammer


Lille Hellebæk er en hvid murstensvilla fra 1916 som ligger trukket tilbage, 100 meter væk fra hovedhuset. Villaen ligger i naturskønne omgivelser omringet af høje træer og har udsigt udover vandet, hvor skoven kanter op til villaen. Med bålplads og havemøbler kan solopgang og solnedgang nydes på bakken foran villaens hovedindgang. Man følger helt naturligt med i årstidernes skift  fra villaen. Sneen der daler med havet som baggrund, træerne der taber sine rødbrune blade på bakken, og tiden hvor spirer og skovbundens blomster titter frem mod lyset. Her er stimuli som tilfører energi, og som forøger (ukompliceret) livsglæde i hverdagen. Indendørs er der en varm og hjemlig stemning. Villaen råder over en første og anden sal, hvor alternative indretnings behov er mulige. I Lille Hellebæk er der rig mulighed for, at “folde” skærmen ud og ind. Dette gøres med udgangspunkt i den unges sindstilstand, og personalets sikkerhed.

Det fysiske rammer - Opholdsstedet Hellebæk